Метод оцінювання якості сайтів - Ткаченко, В. П.; Огірко, І. В.; Пілат, О. Ю.; Огірко, О. І. (ХНУРЭ, 2016)
Існуючі підходи оцінки споживчої якості інформаційних сайтів базуються на окремих показниках, при майже повній відсутності науково обґрунтованих методів для інтегральної оцінки якості систем, яка враховує усі основні показники. Інформаційним проектам із застосуванням веб-технологій характерна невизначеність (закон розподілу вхідних або вихідних випадкових величин невідомий або немає повної впевненості щодо значень його параметрів). Водночас використання засобів математичної статистики дозволяє адекватно оцінювати параметри якості веб-сайтів.
Keywords: споживча якість інформаційних сайтів; оцінка параметрів якості веб-сайтів