Дослідження методів розробки сервіс-орієнованих додатків для використання у публічних хмарах - Колосов, І. Ю. (My University, 2019)
Об'єкт проектування – комплекс рекомендацій стосовно створення і використання систем, що використовують дані як сервіс. Мета проектування –аналіз існуючих галузей щодо використання систем агрегації даних як сервісу. Метод проектування – збір інформації стосовно існуючих систем використання даних та великих даних як сервісу, особливостей застосування цих систем та отримання відповідного ефекту. У результаті роботи створено програмну систему з агрегування і подальшого використання даних як сервісу. Також наведено апаратно-програмний інструментарій щодо розробки таких систем.
Keywords: візуалізація даних; bdaas; відкриті дані; java; веб-сервіс; парсинг; формати даних; архітектура системи