Исследование методов отбора данных с использованием нечетких запросов на примере интернет-магазина - Горностаев, А. С.; Чалый, С. Ф. (My University, 2011)
В статті розглянута проблема пошуку товарів в інтернет-магазинах і методи рішення цієї проблеми – використання алгебри нечіткої логіки при роботі із запитами. Запропонований спосіб переходу від нечітких запитів до чітких на основі вживання трапецієвидної функції приналежності. The article examines the problem of searching for goods in online stores and methods for solving this problem - using fuzzy logic algebra when working with queries. A method of transition from fuzzy queries to clear ones based on the use of a trapezoidal membership function is proposed.
Keywords: трапециевидная функция принадлежности; алгебра нечеткой логики; нечеткие запросы