Дослідження структури економічного розвитку регіонів України методами багатовимірного статистичного аналізу - Гибкіна, Н. В.; Сидоров, М. В.; Стороженко, О. В. (My University, 2019)
Розглянуто проблему класифікації регіонів України за основними економічними показниками у 2012 та 2017 роках із застосуванням методу головних компонент та кластерного аналізу. Отримані результати графічно відображають положення регіонів України на площині перших двох основних компонентів, із групуванням їх у кластери.
Keywords: багатовимірний статистичний аналіз; метод головних компонент; кластерний аналіз; метод k-медіан