Інноваційні підходи до планування операцій в ринологіїї на основі інтеграції риноманометрії, обчислювальної гідродинаміки та 3d-друку - Сокольцов, А. О.; Аврунін, О. Г. (ХНУВС, 2024)
розглядається питання ефективності септопластики та турбінопластики у відновленні функції носового дихання та співвідношення між об'єктивними та суб'єктивними показниками успіху таких хірургічних втручань. Оцінюються різні методи прогнозування результатів операцій на носі, включаючи використання суб'єктивних шкал і об'єктивних вимірювань, таких як риноманометрія. Також розглядаються перспективи інтеграції обчислювальної гідродинаміки та віртуальної хірургії для планування обсягу операції, очікуваного кінцевого результату та покращення комунікації між хірургами та пацієнтами.
Keywords: риноманометрія; септопластикач; обчислювальна гідродинаміка