Дослідження та розробка моделі і методу генерування зображень на основі нейронних мереж - Вовк, А. С. (My University, 2019)
Метою роботи є розробка методів, що базуються на використанні нейромереж, які дозволяють генерувати нові зображення на основі вивчених зображень. GAN досягають цього рівня реалізму, поєднуючи генератор, який вчиться виробляти цільовий вихід, з дискримінатором, який вчиться відрізняти справжні дані від виходу генератора. Потенціал GAN величезний, оскільки вони імітують будь-який розподіл даних. GAN навчають створювати структури, страхітливо схожі на сутності з нашого світу в області зображень, музики, мови, прози. Об’єктом дослідження є процедури генерації зображень. Розробка, проектування і тестування нейронної мережі для полегшення процедури розпізнавання графічних образів. Дослідження методів розпізнавання графічних образів з використанням нейронних мереж. Розробка комп’ютерної системи генерації графічних образів. У результаті роботи здійснена програмна реалізація системи для процедури розпізнавання графічних образів.
Keywords: генеративно-змагальні нейромережі; нейромережі; image-to-image; pix2pixhd; spade; 2D зображення; графічни образи