Проблеми відповідальності страхових компаній по зобов’язаннях із договорів страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів - Руштин, О. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2015)
У статті проведено аналіз відповідальності страхових компаній за недотримання процедури відшкодування страхової виплати за договором страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Виділено поетапно власне процедуру виплати страхового відшкодування, обов’язки та права страхувальника та страховика. Виявлено суттєві недоліки національного правового регулювання у сфері відповідальності страхових компаній, надані пропозиції щодо подальшого вдосконалення законодавства в цій сфері. // The article analyzes the responsibility of insurance companies for non-compliance with the procedure for reimbursement of insurance payments under the contract of civil liability insurance contracts. The phased insurance compensation, duties and rights of the insured and insurer are highlighted. Significant disadvantages of national legal regulation in the sphere of responsibility of insurance companies are revealed, proposals for further improvement of legislation in this area are provided.
Keywords: страхування; процедура відшкодування; страхова виплата; відповідальність; зобов’язання; санкції; reimbursement procedure; insurance payment; responsibility; insurance; obligation; sanctions