Розроблення імітаційної моделі керування виробництвом в рамках Industrial 4.0 - Жгунова, А. Є. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – кіберфізичні виробничі системи. Предмет дослідження – автоматичні системи управління виробничими лініями SMT-монтажу. Мета роботи – розроблення Q-схеми моделювання виробничої лінії SMT-монтажу на мові GPSS. Методи дослідження – неперервно-стохастичний підхід в моделюванні систем, імітаційна модель, аналітичний метод, методи сучасних інформаційних технологій. У кваліфікаційній роботі розроблено імітаційну модель процесу функціонування автоматичної виробничої лінії виготовлення друкованих плат. Для цього проведено дослідження, яке базується на методах математичного та комп’ютерного моделювання – для проведення моделювання ТП виготовлення друкованих плат, а також на методах імітаційного моделювання – для розробки імітаційної моделі ТП виготовлення друкованих плат. Для забезпечення безпечних умов роботи та аналізу автоматичних ліній проведені необхідні розрахунки з усунення основних шкідливий виробничий факторів в робочій зоні. Отримані данні імітаційним методом дозволять оптимізувати роботу виробничої лінії SMT-монтажу для виробництва друкованих плат. Результати кваліфікаційної роботи апробовані у 3 фахових статтях.
Keywords: Індустрія 4.0; кіберфізичні системи; виробнича лінія; імітаційне моделювання; Q-схема