Розробка ІТ-сервісу «Вибір оптимального варіанту утеплення будинку» інформаційної системи компанії «Теплобуд» - Іванова, А. І. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи є процес вибору оптимального варіанту утеплення будинку в межах діяльності компанії «Теплобуд». Метою роботи є розробка ІТ-сервісу, що дозволяє автоматизувати процес підбору утеплювального рішення з урахуванням технічних, економічних і нормативних чинників, а також сформувати персоналізовану комерційну пропозицію. Методи дослідження включають передпроєктне обстеження діяльності компанії «Теплобуд», використання методологій структурного аналізу, побудову інформаційної моделі даних, а також застосування методів багатокритеріального прийняття рішень. Проведено аналіз сучасних проблем у сфері утеплення будинків. Вивчено організаційні та функціональні особливості компанії, її бізнес-процеси й підхід до обслуговування клієнтів. Сформульовано вимоги до ІТ-сервісу, виконано моделювання основних функцій, розроблено макети інтерфейсів користувача. Впровадження розробленого ІТ-сервісу дозволить підвищити якість обслуговування клієнтів, зменшити час обробки заявок, мінімізувати ризики помилок при підборі матеріалів, а також сформувати конкурентну перевагу для підприємства за рахунок цифровізації консультаційного процесу.
Keywords: будівельні норми; утеплення будинку; комерційна пропозиція; вагові коефіцієнти