Розроблення методу класифікації на підставі трансформації структурного опису зображень - Вечірська, А. Д. (My University, 2024)
Об’єктом роботи є методи класифікації зображень з використанням структурного опису у формі множини дескрипторів ключових точок. Метою роботи є розроблення швидкісних методів класифікації на підставі трансформації структурного опису шляхом грануляції даних, аналіз їх точності та швидкодії. Програмно реалізовано модифіковані методи класифікації з використанням грануляції даних, у порівняльному аспекті оцінено їх ефективність з традиційним методом. Результативність методів з грануляцією оцінено для бази зображень з використанням геометричних перетворень та зображень, що не відносяться до жодного класу. Результати моделювання показали зростання швидкодії класифікації пропорційно ступеню скорочення опису без зниження показника точності.
Keywords: класифікація зображень; структурний метод; релевантність описів; трансформація опису