Майбутнє криптовалют: проблеми та перспективи міжнародного визнання та страхування - Панфілова, Д. А. (НДІ ПЗІР НАПрН Україн, 2021)
За результатами динамічного зростання вартості та міжнародної популярності, криптовалюти неминуче потрапляють під посилений контроль, збільшуючи варіативність підходів до правового регулювання та подальшого визнання як на рівні окремих держав, так і у транскордонному вимірі. У цьому контексті потребують більш детального наукового пошуку проблеми та перспективи міжнародного визнання криптовалют у довгостроковій та короткостроковій перспективі. // As a result of the dynamic growth in value and international fame, cryptocurrencies inevitably fall under accentuated control, increase the variability of approaches to legal regulation and their subsequent recognition both at the level of individual states and in the cross-border dimension. In this context, the problems and prospects of international recognition of cryptocurrencies require more detailed scientific research in the long and short term.
Keywords: криптовалюти; блокчейн; Ripple; XRP; страхування; екосистема криптовалют; cryptocurrencies; blockchain; insurance; cryptocurrency ecosystem