Забезпечення єдності вимірювань. Частина 1 - Павленко, Ю. Ф.; Захаров, І. П. (ТОВ «Оберіг», 2023)
В першій частині посібника розглядаються основні складові системи забезпечення єдності вимірювань: структура та елементи нової – квантової системи SI, особливості побудови первинних еталонів основних одиниць SІ, забезпечення простежуваності результатів вимірювання шляхом калібрування. Аналізуються перспективи подальшого вдосконалення системи забезпечення єдності вимірювань: розвитку квантової метрології, перевизначення деяких одиниць у напрямку простежуваності до фундаментальних фізичних сталих, оцінюванню невизначеності вимірювань під час калібрувань. Призначено для студентів і викладачів ВНЗ, а також фахівців у галузі метрології і вимірювальної техніки.
Keywords: калібрування; квантова метрологія; забезпечення єдності вимірювань