Дослідження фотонно-кристалічного сенсора бактерій, що переносяться водою - Кириленко, В. В. (My University, 2025)
У роботі розглянуто фотонно-кристалічний сенсор на основі одновимірного фотонного кристалу з дефектом періодичності. Створено розрахунковий проєкт для обчислення експлуатаційних характеристик досліджуваної сенсорної системи. Проведено розрахунки характеристик сенсора для різних зразків бактерій, що переносяться водою та здійснено модифікацію структури для поліпшення її характеристик.
Keywords: біологічний сенсор; дефект періодичності; матричний метод; фотонний кристал; фотонно-кристалічний сенсор