Методи розподілення задач та моніторингу KPI в highload-системах обробки даних - Бондаренко, О. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка та дослідження ефективних методів розподілення обчислювальних завдань в гібридних обчислювальних системах з урахуванням обмежень ресурсів, прогнозування навантаження, а також забезпечення балансу навантаження між хмарною інфраструктурою та орендованими фізичними серверами. Зокрема, акцент робиться на гнучкості конфігурації ресурсів, забезпеченні високої продуктивності системи та оптимізації процесу перемикання задач між вузлами для зменшення витрат на додаткові ресурси при переміщенні даних. У ході виконання кваліфікаційної роботи потрібно розглянути теоретичні та практичні аспекти розподілення обчислювальних задач у highload-системах, зокрема методи балансування навантаження, інтеграція з віртуальними мережами і приватними хмарними інфраструктурами (VPC), а також алгоритми для оптимізації використання обчислювальних ресурсів з різною конфігурацією. Оцінка ефективності розроблених рішень буде здійснюватися через моделювання та аналізу результатів у реальних умовах експлуатації гібридних обчислювальних систем.
Methods for Task Allocation and KPI Monitoring in High-Load Data Processing Systems
Keywords: віртуальна машина; високонавантажені системи; високопродуктивні обчислення; гібридна обчислювальна система; модель обчислювальних ресурсів; розподілення задач; Virtual Private Cloud