Час як психологічний феномен: сучасний стан проблеми - Бакаленко, О. А. (Харк. нац. ун-ту ім. В. Н. Каразіна, 2016)
У статті розглядаються основні аспекти дослідження проблеми часу в психології на сучасному етапі розвитку наукового психологічного знання. Описуються особливості існуючих напрямків досліджень, чинники сприйняття часу. Особлива увага приділяється аналізу біологічного та когнітивного підходів до проблеми сприйняття часу.
Keywords: психологічний час; сприйняття часу; теорії сприйняття часу; чинники сприйняття часу; психологическое время; восприятие времени; теории восприятия времени; факторы восприятия времени; psychological time; the perception of time; the theory of perception of time; perception of time factors