Використання нечітких моделей для визначення розміру платежів за використання програмного забезпечення на ринку ІТ - Кирій, В. В.; Москавцова, К. О. (Харківський національний університет радіоелектроніки, 2018)
Розвиток цифрової економіки визначає необхідність вдосконалення організаційно-економічних механізмів взаємодії економічних агентів ринку. У роботі розглядаються можливості використання теорії нечіткої логіки та алгоритму виведення нечіткої логіки Мамдані для визначення розміру роялті на ІТ-ринку та аналізуються результати використання такої моделі.
Keywords: роялті; нечіткий вивід; вартість програмного забезпечення