Старовинні підземелля м. Харкова: реальність під час війни та післявоєнні перспективи - Гарбар, М. А.; Денисенко, Е. І. (ХНУРЕ, 2024)
У дослідженні розглядаються особливості вивчення та перспективи використання підземних споруд XVII–XVIII ст., що знаходяться на території Харкова й Харківської області. Запропоновано можливі екскурсійні маршрути та обґрунтовано необхідність збільшення уваги до підземних об’єктів міста з огляду на потреби цивільного захисту населення в умовах війни
Keywords: підземелля; підземна галерея; музеєфікація; екскурсійний маршрут