Нечіткі множини та нечітка логіка як інструмент формалізації вимог - Ашурова, О.; Шубін, І. Ю. (Друкарня Мадрид, 2020)
Зроблено аналіз методик моделювання нечітких вимог до вибору об’єктів й оцінки сукупної по параметрах відповідності типів альтернативного набору об’єктів пропонованим вимогам на основі експертизи характеристичних параметрів в термінах нечітких виразів. Розроблено алгоритм обчислення агрегованої відповідності об’єктів по сукупності локальних відповідностей характеристичних і цільових параметрів з використанням багатомірних функцій приналежності.
Keywords: багатокрітеріальна оптимізація; нечіткі вимоги; адаптивні нечітки нейронні мережі