Дослідження перспективних топологій побудови наноелектронних пристроїв, заснованих на фрактальних структурах - Котляр, Л. В. (My University, 2020)
Об’єкт дослідження — фрактальні структури. Мета роботи — проведення аналізу напрямів застосування фрактальних структур в мікро- та нанотехнологіях та дослідження можливостей їхнього використання для створення еластичних електронних компонентів. Методи дослідження — аналіз літератури, комп’ютерне моделювання, комп’ютерний сннтез структур. В атестаційній роботі проведено огляд методів та способів реалізації фрактальних структур. Наведено приклади використання їх у мікроелектроніці. Одним з найбільш перспективних напрямів визнано створення на їх основі еластичних електронних пристроїв. Внаслідок виконання роботи оглянуто декілька методів визначення і застосування фрактальних структур
Keywords: фрактал; кластер; нанотехнології; кристалографія; кристалографія; піксел; напівпровідник