Врахування складної конфігурації електродів при моделюванні приладів М-типу - Воловенко, М. В.; Нікітенко, О. М. (ХНУРЭ, 2006)
Було встановлено, що при моделюванні фізичних процесів у приладах зі схрещеними полями для прискорення формування втулки просторового заряду, встановлення робочого режиму та підвищення точності розрахунків доцільно використовувати розподіл електростатичного потенціалу та розподіл потенціалу просторового заряду, які відповідають простору взаємодії зі складною геометрією.
Keywords: прилади зі схрещеними полями; розподіл електростатичного потенціалу; просторовий заряд