Визначення просторової орієнтації молекул рубрену у плівці Ленгмюр-Блоджетт - Бані-Халед, Г. Ф. Х.; Кукоба, А. В.; Білаш, Е. Н.; Музика, К. М. (ХНУРЭ, 2017)
Визначено спектр ймовірних просторових орієнтацій (значення відстаней і кутів атомів у молекулі рубрену) в бінарному розчині поліметилметакрилат (ПММА) / рубрен. Наведено міжатомні кути в молекулі рубрену, розраховані при орієнтації, коли площа проекції на Ленгмюрівський моношар становить АRUB=1,35 нм2. Експериментально визначено максимальну концентрацію рубрену в моношарі ПММА, яка не призводить до фазового розподілу в бінарній системі ПММА / рубрен.