Українці у першій світовій війні - Явтушенко, В. М. (ХНУРЕ, 2019)
Перша світова війна стала однією з трагічних сторінок в історії українського народу. Осмисленню ролі українців у цій події на теперішній час іще не приділили достатньо уваги ні українські історики, ні літератори. Цьому був ряд причин: революція і громадянська війна, становлення радянської влади викликали більше зацікавлення радянських дослідників, ніж імперіалістична війна.