Leveraging network address translation for enhanced local network security - Horiainova, K.; Kapusta, R. (My University, 2024)
Розглянуто та досліджено принцип роботи Network Address Translation (NAT) для забезпечення безпеки локальних мереж. Описано переваги та недоліки NAT з погляду безпеки, запропоновано методи захисту від атак із зовнішньої мережі та описано експеримент із використанням програми "pwnat" для демонстрації роботи NAT на операційній системі KaliLinux.
Keywords: NAT; cybersecurity; protection; pwnat; local network