Методи управління потоками даних в високошвидкісних кοмп'ютерних мережах - Філіппов, В. В. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної магістерської роботи є дослідження та розробка алгоритмів живучості на основі концепції p-циклів в оптичних сітчастих мережах WDM з метою збалансування оптимальності рішення та обчислювальної складності. Запропоновано два нових евристичних підходи до обчислення ефективних p-циклів, які можуть призвести до кращої продуктивності з точки зору ефективності пропускної здатності. Спочатку визначається набір p-циклів через ідентифікацію основних циклів у мережі, а потім застосовується формулювання цілочисельної лінійної програми (ILP) для захисту всього даного попиту на трафік. Запропоновано евристичний підхід без використання моделі ILP на основі критерію відповідності між розподілом робочих каналів і розподілом захищених каналів на вибраному наборі p-циклів.
Data Flow Control Methods for High-Speed Computer Networks
Keywords: евристика; логічна топологія; маршрутизація та призначення довжини хвилі; мережа з маршрутизацією за довжиною хвилі; фізична топологія