Особливості оподаткування заробітних плат в Україні та Польщі - Костяна, О. В. (Черкаський державний технологічний університет, 2023)
Україна і Польща є країнами-сусідами, які мають спільний кордон та міцні економічні та соціокультурні зв’язки. В останні роки поширеним напрямком трудової міграції для українців стала Польща. В Україні і Польщі істотно відрізняються як рівні заробітних плат, так і підходи до їх оподаткування. У роботі наведено особливості оподаткування заробітних плат в цих двох країнах, здійснено порівняльний аналіз
Keywords: податок на доходи фізичних осіб; податкові пільги; військовий збір