Дослідження можливостей плагіна Animation Composer для створення моушн-відео в Adobe After Effects - Бєлов, О. В. (My University, 2025)
Метою роботи є емпірична верифікація ефективності Adobe After Effects Expressions як інструменту автоматизації motion design процесів, кількісна оцінка часової економії та якісного покращення при використанні Expression порівняно з традиційним Keyframing, а також обґрунтування економічної доцільності впровадження Expression-орієнтованих робочих процесів у професійних студіях та практиці фрилансерів. Робота реалізує серію контрольованих експериментів на трьох сценаріях анімації на двох часових горизонтах.У роботі розглянуто теоретичні основи та архітектуру Expressions в Adobe After Effects, роль V8 JavaScript Engine у забезпеченні обчислювальної точності, типологію основних функцій (wiggle, loopOut, valueAtTime) та їхніх практичних застосувань у motion design. Проаналізовано конкурентні підходи у motion design індустрії, виявлено тренди у використанні Expressions та класифіковано область їхної найбільшої ефективності.Результати підтверджують початкову гіпотезу про економію часу понад 90% при використанні Expressions для органічних анімацій, та демонструють генеральну закономірність: ефективність Expressions зростає з повторюваністю та масштабуваністю задачі.
Keywords: Adobe After Effects Expressions; motion design процес