Методи оптимізації трафіку комп'ютерних мереж - Куриленко, А. О. (My University, 2024)
Оптимізація базових параметрів протоколу на прикладному рівні (тобто відкриття кількох паралельних TCP-потоків, налаштування розміру буфера TCP і розміру блоку вводу/виводу) є одним із способів покращити пропускну здатність. З іншого боку, вузькі місця наскрізної передачі даних у високопродуктивних мережевих системах виникають здебільшого в системах зберігання даних, а не в мережі. Продуктивність системи зберігання значною мірою залежить від швидкості її дискової та центральної підсистем. Таким чином, надзвичайно важливо оцінити пропускну здатність системи зберігання на обох кінцевих точках на додаток до пропускної здатності мережі.
Methods for Computer Network Traffic Optimization
Keywords: адитивне збільшення; мультиплікативне зменшення; канал зв’язку; перевантаження; пропускна здатність; скидання пакетів; тайм-аут передачі; топологія