Використання мультимедійних технологій для інклюзивних видань - Сільченко, В. (ХНЕУ, 2024)
Видання для сліпих – це видання, які призначені для самостійного читання сліпими за допомогою дотику чи слухового сприйняття з використанням звуковідтворювальної апаратури. За часів широкого впровадження комп'ютерів і ґаджетів, наряду з традиційними друкованими книгами, з'явилися нові альтернативи, серед яких: аудіокниги – це звукові версії книг, які можна слухати, а не читати; мовні синтезатори – програми, що перетворюють текст у мовлення.
Keywords: перетворення тексту у мовлення; звуковідтворювальна апаратура