Моделювання методу класифікації зображень із застосуванням коефіцієнтів вагомості для елементів опису - Гончаров, Д. М. (My University, 2023)
Об’єктом роботи є дослідження методів класифікації та кластеризації описів за допомогою відбору показників вагомості. Метою цієї роботи є застосування та дослідження способів класифікації зображень, за рахунок обрахунку відстаней Хеммінга в множині дескрипторів ключових точках та за параметрами вагомості. Виконано побудову програмної моделі класифікаційних ознак зображень, з використанням вагомості для відбору частини дескрипторів для прискорення процесу оцінки для економії ресурсів при класифікації. На основі впровадження такого методу та попередньої оцінки показнику вагомості та зменшення загальної кількості необхідних операцій для проведення класифікації, при забезпеченні такого ж рівня результативності на навчальній вибірці даних.
Keywords: розпізнавання зображень; дескриптор; ключова точка; інформативність; релевантність описів; відстань Хемінга