Оптимізація оцінювання інформативності медичних показників на основі гібридного підходу - Бодянський, Є. В.; Перова, І. Г.; Стойка, Г. В. (Розвиток транспорту, 2017)
У роботі пропонується новий підхід до оцінки інформативності медичних показників, відмінною рисою якого є оптимальне поєднання методів компресії вихідного простору ознак (Feature Extraction) і методів вибору найбільш інформативних показників з набору наявних (Feature Selection). Таким чином, досягається лінгвістична інтерпретовність простору ознак і оптимальний вибір скороченого набору ознак.
Keywords: метод головних компонент; інформативність показників; медичне діагностування; власний вектор; власне значення