Повзун, О. І.Кононихін, С. В.Лещинський, В. О.2018-06-112018-06-112015Повзун О. І. Математичне моделювання системи «дьоготь-полістирол» на інтелектуальному рівні / О. І. Повзун, С. В. Кононихін, В. О. Лещинський // Бионика интеллекта. – 2015. – №1 (84). – С. 69-74.http://openarchive.nure.ua/handle/document/6069У статті проведено математичне й комп’ютерне дослідження і оптимізацію інтелектуальної системи «дьоготь – полістирол». Розраховано й побудовано тривимірні діаграми параметр оптимізації системи – фактори варіювання. За допомогою методів математичного планування експерименту визначені оптимальні концентрації полістиролу в дьогті відповідно до його в’язкості та термін приготування дьогтеполістирольного в’яжучого.ukматематична модельварійовані факторипараметри оптимізаціїМатематичне моделювання системи «дьоготь-полістирол» на інтелектуальному рівніArticle