Технічне регулювання у сфері альтернативної енергетики в умовах приєднання до ЄС - Кузьміна, М. М. (Право, 2015)
У статті розглянуто основні засади правового забезпечення технічного регулювання у сфері енергетики в цілому та альтернативної енергетики як невід’ємної складової енергетичного ринку. Висвітлено підходи до розуміння «якості енергії» в ЄС та в Україні. Акцентовано увагу на деяких розбіжностях правового регулювання за європейським та українським законодавством. // The article deals with the basic principles of legal provision of technical regulation in the field of energy as a whole and alternative energy as an integral part of the energy market. The approaches to understanding the "quality of energy" in the EU and Ukraine are highlighted. The attention is accented in some discrepancies of legal regulation by European and Ukrainian legislation.
Keywords: відновлювана енергетика; альтернативна енергетика; технічне регулювання; адаптація законодавства; renewable energy; alternative power engineering; technical regulation; adaptation of legislation