Особливості статистичної обробки даних за допомогою комп’ютера - Корчакова, А. С.; Нікітенко, О. М. (My University, 2014)
В статті проаналізовано процеси накопичення помилок під час здійснення арифметичних операцій за допомогою комп’ютера, здійснено порівняльний аналіз застосування систем комп’ютерної математики Maple, Matlab та MathCad і пакету Excel для обчислень статистичних характеристик випадкових величин та побудови гістограми. Показано, що засобами вище згаданих програм не всі статистичні характеристики обчислюються однаково. Гістограма в пакеті Excel без прийняття додаткових заходів будується неправильно. Зауважено, що перед використанням цих програмних засобів необхідно здійснювати попередній аналіз.
Keywords: обробка даних; накопичення помилок; Excel; Matlab; Maple; MathCad