Аналіз виробничих факторів на етапі до друкарської підготовки широкоформатної продукції - Вовк, О. В.; Чеботарьова, І. Б.; Сокольцов, В. О. (ТОВ «Друкарня Мадрид», 2021)
Цифровий друк особливо популярний в оперативній поліграфії завдяки швидкості виконання замовлень, економічності при малих тиражах і друку змінних даних. Широкоформатний друк фактично є підвидом цифрового друку і для виконання друкарського процесу використовуються широкоформатні плотери. Як і будь-який інший вид друку, широкоформатний друк має ряд проблем, вирішення яких могло б сприяти його більш широкому поширенню, підвищенню якості відбитків і зменшення витрат в процесі друку. До таких проблем відносяться правильний вибір технології растрування, зниження надмірної кількості використаних чорнил, організація контролю якості друкованого процесу з урахуванням специфіки даного виробництва тощо.
Keywords: широкоформатна продукція; поліграфічні технології