Дослідження впливу інтерактивних UX/UI елементів на ефективність користувацької взаємодії в електронних виданнях - Гончаров, В. В. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є процес користувацької взаємодії з мультимедійними електронними виданнями. Метою роботи є підвищення рівня залучення користувачів та ефективності сприйняття інформації в електронних виданнях шляхом обґрунтування та впровадження оптимальних динамічних елементів навігації та інтерактивної анімації. У ході виконання роботи проаналізовано сучасні тенденції розвитку цифрового видавництва та роль штучного інтелекту в генерації контенту. Обґрунтовано систему критеріїв оцінювання якості інтерфейсу. Розроблено та програмно реалізовано три експериментальні зразки видання з різним рівнем інтерактивності: статичний, напівінтерактивний та повністю інтерактивний. Для розробки використано інструментальні засоби Figma, Adobe After Effects та PubCoder.Методи дослідження: порівняльний аналіз, користувацьке тестування, метод аналізу ієрархій для обробки результатів, техніко-економічний аналіз.Результати дослідження довели, що впровадження комплексної інтерактивності підвищує інтегральний показник ефективності видання на 35%. Розраховано економічну доцільність розробки анімованих елементів. Сформовано практичні рекомендації щодо оптимізації UX/UI-дизайну для забезпечення балансу між візуальною привабливістю та продуктивністю.
Keywords: електронне видання; розвиток цифрового видавництва