Дослідження та реалізація методу розпізнавання кирилиці у відеопотоці - Тимофєєв, О. П. (My University, 2021)
Метою дослідження є аналіз та реалізація методу підвищеної точності для оптичного розпізнавання кирилиці у відеопотоці за рахунок комбінування методів оптичного розпізнавання тексту, попередньої обробки зображення та аналізу отриманих результатів. Використано методи розпізнавання тексту та захвату зображення у відеопотоці. Проведено дослідження методів пошуку текстової інформації на зображенні. Розроблено математичну модель методу розпізнавання кирилиці у відеопотоці. Використано метод Хафа, загальну відстань Левенштейна. У результаті роботи здійснена програмна реалізація методу розпізнавання кирилиці у відеопотоці.
Keywords: детектування зображення у віднопотоці; розпізнавання кирилиці; сегментація тексту; метод хафа; попередня обробка зображення; комбінування результатів розпізнавання