Моделі та методи автоматичного керування транспортувальними засобами-шатлами у складській логістиц - Вжеснєвський, М. О. (My University, 2025)
Дисертаційна робота є продовженням досліджень, які проводяться на кафедрі комп’ютерно-інтегрованих технологій автоматизації та робототехніки (КІТАР) Харківського національного університету радіоелектроніки з питань розробки та впровадження прогресивних інформаційних, ресурсозберігаючих та екологічно-безпечних технологій. Дисертаційну роботу присвячено актуальній науково-практичній задачі, а саме розробленню моделей та методів автоматичного керування, з урахуванням вимог енергоефективності, автоматичних транспортувальних засобів-шатлів в автоматизованих внутрішньоскладських системах. The dissertation is a continuation of scientific research of the Department of Computer Integrated Technologies, Automation and Robotics (KITAR) of the Kharkiv National University of Radio Electronics on the development and implementation of progressive information, resource-saving and environmentally safe technologies. The dissertation is devoted to a relevant scientific and practical problem, namely the development of models and methods of automatic control, taking into account the requirements of energy efficiency, of automatic transport vehiclesshuttles in automated intra-warehouse systems. The problem of the movement automatic control for a shuttle vehicle in intrawarehouse systems under conditions of uncertainty is investigated, which uses mathematical models when selecting the parameters of the best control solution – to increase the energy efficiency and productivity of technological systems within the INDUSTRY 5.0 concept.
Keywords: автоматизоване керування; логістика; транспортування; мікроелектромеханічна система; мікромеханічний датчик; виявлення руху; транспортувальний шатл; проблема лініарізованості; нелінійна система керування; проблема керованості; automated control; logistics; transportation; MEMS; micromechanical sensors; decision support systems; transportation shuttle; linearization problem; linearizablity problem; nonlinear control system; controllability problem