Патентний ландшафт в галузі ШІ: аналіз звіту патентного відомства США - Андрощук, Г. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
На основі аналізу Звіту патентного відомства США розглянуто патентний ландшафт в галузі штучного інтелекту (ШІ). Дається визначення штучного інтелекту, показана винахідницька та патентна активність найбільших компаній США, географічне поширення технологій ШІ, наведено прогнозні оцінки, підкреслюється важливість інтелектуальної власності у забезпеченні національної безпеки США. // On the basis of the analysis of the US Patent Office report, a patent landscape in the field of artificial intelligence (AI) is considered. The determination of artificial intelligence shows the inventive and patent activity of the largest US companies, the geographic distribution of AI technologies, provides forecast values, emphasizes the importance of intellectual property in providing US national security.
Keywords: штучний інтелект; інтелектуальна власність; винахід; патентний ландшафт; національна безпека; цифрові технології; artificial intelligence; intellectual property; invention; patent landscape; national security; digital technology