Интегральный критерий оценки целесообразности интеграции нескольких баз данных на основе функциональной обеспеченности СУБД - Левыкин, В. М.; Черненко, Н. В.; Петриченко, А. В. (My University, 2011)
Досліджено проблему, що виникла в ході децентралізованої автоматизації організації, розглянуті можливі шляхи вирішення. Для усунення виявлених недоліків запропоновано провести інтеграцію баз даних (БД) окремих різнорідних інформаційних систем в єдину БД організації. Проведено аналіз можливих підходів до інтеграції БД. Традиційні підходи вимагають участі висококваліфікованих фахівців і значних витрат часу. Для мінімізації ризиків, пов'язаних з процесом інтеграції, запропоновано інтегральний критерій оцінки доцільності інтеграції декількох БД на основі функціональної забезпеченості систем управління БД. The problem that has developed in the course of the organization’s decentralized automation has been investigated, and possible solutions have been considered. To eliminate the identified shortcomings, it was proposed to integrate the databases of separate heterogeneous information systems into a single organization database. The analysis of possible approaches to the integration of the database. Traditional approaches require the participation of highly qualified specialists and time consuming. To minimize the risks associated with the integration process, an integral criterion for assessing the feasibility of integrating several databases based on the functional support of database management systems is proposed.
Keywords: децентралізована автоматизація організації; інтеграція баз даних