Програмне забезпечення для розрахунку резонансних частот мембран живих організмів - Клименко, Р.; Кухаренко, Д. (My University, 2024)
У роботі проводився огляд джерел інфразвуку штучних та природніх, а також його вплив на живі організми. Проведені експерименти на колорадських жуках і жабах свідчать про смертельну дію інфразвуку. А щодо людини 7 Гц вважається смертельним і для неї. Немає наукових випробувань і праць щодо мікроорганізмів, тому дослідження цієї тематики є актуальною задачею. Елементарна частинка нейтрино володіє, як відомо, величезною проникаючою здатністю. Інфразвук – свого роду «акустичне нейтрино» – здатний проходити без помітного ослаблення через скло і навіть крізь стіни
Keywords: інфразвук; низькочастотне коливання; мікроорганізм