Розроблення системи автоматичної екстракції надрукованого виробу 3D принтера - Цапля, Б. О. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процес екстракції виробів з платформи 3D-принтера. Предмет дослідження – автоматизована система екстракції виробів 3D-принтера. Мета роботи – розробити автоматичну систему, здатної до самостійного зняття надрукованих виробів з платформи 3D-принтера, що відкриє нові перспективи у сфері автоматизованого виробництва. Проведено аналіз сучасних апаратно-програмних засобів для реалізації автономного циклу 3D-друку та автоматичного зняття готових виробів. У результаті розробки було створено конструктивно-програмний комплекс на базі Orange Pi Zero 3, що керує 3D-принтером з прошивкою Klipper. Завдяки інтеграції з Moonraker та Fluidd забезпечено точну синхронізацію програмного та апаратного рівнів, включно з механізмом автоматичного зняття моделей. Такий підхід дозволив досягти стабільної автономної роботи, розширюваності функціоналу й можливості інтеграції додаткових компонентів, як-от сенсори або модулі комп’ютерного зору для інтелектуального контролю процесу.
Keywords: 3D-принтер; екстракція виробів