Комп’ютерне планування оперативних втручань на основі CFD-аналізу - Нечипоренко, А. С.; Зацеркляний, Г. А. (ХНУРЭ, 2017)
Стаття присвячена розробці інформаційної технології планування оперативних втручань на основі cfd-аналізу, що дозволяє враховувати аеродинамічні властивості повітряного потоку крізь канал нерегулярної форми, а також просторові характеристики об’ємних моделей індивідуальних анатомічних конфігурацій. На основі розробленої інформаційної технології створено підсистему панування оперативних втручань, яка входить до складу ринологічної інформаційної системи. Використання запропонованого підходу дає змогу уникнути непотрібних втручань, а також зменшити фінансові витрати в умовах страхової медицини.
Keywords: CFD-аналіз; турбулентний режим течії; ринологічна інформаційна система; комп’ютерне планування