Задачи и концепции методов принятия многокритериальных решений в интеллектуальных системах - Стопченко, Г. И.; Макрушан, И. А.; Билан, С. В. (My University, 2010)
Проведено аналіз типів постановок, багатокритеріальних задач прийняття рішень, що дозволяють визначити концептуальність математичних засобів прийняття рішень. Запропоновано ряд класифікаційних ознак, що дозволяють розширити існуючу модель прийняття рішень, і систему концепцій пошуку рішень. In the article present approaches to structuring methods of multicriterion decision-making are analysed. A range of classification criteria that allow to expand the present model of decision-making as well as the system of decisions searching concepts are proposed.
Keywords: интеллектуальная система; многокритериальная задача