Розробка конвеєрного 3D-принтера за технологію FFF/FDM. Механічна частина - Лисун, М. Д. (My University, 2024)
Мета роботи – розробка автоматизованого верстату адитивного 3D друку, для виготовлення крупно габаритних деталей. Об’єкт дослідження – процес єкструзійного друку. Предмет дослідження – адитивна технологія FFF/FDM 3D друку. В ході виконання атестаційної роботи було виконано аналіз 3D-друку за технологією FDM/FFF, аналіз конвеєрних принтерів на ринку 3D друку. Розроблено кінематичну схему та модель за вимогами наданого ТЗ.
Keywords: конвеєрний 3D принтер; екструдер; технологія FFF/FDM; адитивна технологія; RAMPS 1.4; MARLIN