Моделі, методи та інформаційна технологія аналізу розподілених програмних моделей GRID-систем - Грідель, Р. М. (My University, 2015)
Дисертаційна робота присвячена вирішенню науково-практичної проблеми створення на єдиній методологічній основі нових моделей, методів та інформаційної технології аналізу розподілених програмних моделей. У роботі розроблені моделі предметної області на підставі процесного подання окремих моделей як програмних елементів обчислювального середовища; розроблені модифікації моделей для випадків синхронних, консервативних, оптимістичних методів синхронізації розподілених імітаційних моделей. На основі розроблених моделей запропоновано методи аналізу розподілених програмних моделей: метод порівняння ефективності розподілених імітаційних моделей за максимальним просуванню модельного часу, метод оцінки можливості розподілу окремих моделей на основі динамічної зміни обсягів віртуальної пам'яті, метод отримання оцінок простою ресурсів для алгоритмів синхронізації розподілених імітаційних моделей. На основі розроблених методів запропонована інформаційна технологія та програмне забезпечення аналізу процесів розподіленого імітаційного моделювання. The thesis is devoted to scientific and practical problems of creating a single methodological basis for new models, methods and information technology analysis of distributed software models. Domain model based on process models as representing private program elements computing environment is developed; modifications models for the cases of synchronous, conservative and optimistic synchronization methods of distributed simulations are developed. Methods of analysis software distributed models are proposed: a method of comparing the effectiveness of distributed simulation models to maximize the promotion of model time, the method of assessing the sharing of private models based on dynamic changes in the size of virtual memory, a simple method for obtaining estimates of resources for synchronization algorithms of distributed simulations . Information technology and analysis software processes of distributed simulation based on developed methods are proposed.
Keywords: програмна модель; розподілене імітаційне моделювання; локальна модель; розподілені обчислювальні ресурси; система імітаційного моделювання; інформаційна технологія аналізу; software model; distributed simulation; a local model; distributed computing resources; system simulation and information technology analysis