Дослідження методів класифікації з використанням глибокого навчання - Ріпний, В. В. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є набір методів та технологій, що базуються на використання штучного інтелекту та нейронних мереж, для розпізнавання, прогнозування протікання та лікування глаукоми. Метою дослідження є огляд та порівняння актуальних методів та підходів у сфері боротьби з глаукомою з використанням сучасних технологій. Проведений аналіз можливостей застосування методів глибокого навчання для покращення результатів розпізнавання хвороби на ранніх стадіях через ОКТ знімки. Розглянута можливість застосування рекурентних нейронних мереж для прогнозування перебігу хвороби. Виділені ознаки порівняння сучасних методів та підходів у даній області. У ході дослідження запропоновано план поєднання методів розпізнавання та прогнозування, а також використання великих розмовних моделей для персоналізації отриманих результатів.
Keywords: нейронна мережа; глаукома; критерії порівняння нейронних мереж; штучний інтелект у офтальмології; аналіз методів ші; ОКТ знімки; класифікаця зображень