Акустичний метод вимірювання вологості в атмосфері - Бражник, А. Р. (My University, 2019)
Виконано аналіз методів і засобів акустичного зондування атмосфери, обґрунтовано двохчастотний метод вимірювання відносної вологості повітря. На підставі даних великого числа експериментальних досліджень методами екстра- та інтерполяції отримані значення коефіцієнта поглинання звуку в широкому діапазоні частот, температур і вологостей. Розроблено і обґрунтовано структурну схему модифікації содару для вимірювання вологості. Сформовано загальні рекомендації з побудови подібних систем.
Keywords: акустичне зондування; атмосфера; вологість; тривалість імпульсу; коефіцієнт поглинання; содар; температура; турбулентність