Декомпозиція математичної моделі апаратного біт-потокового обчислювача ірраціональних функцій - Шкіль, О. С.; Ларченко, Б. Д.; Ларченко, Л. В. (My University, 2019)
Пропонуються математичні моделі апаратних біт-потокових обчислювачів дробово-раціональних функцій і функцій добування кореня, які є складовими математичної моделі апаратного біт-потокового обчислювача ірраціональних функцій. Математична модель апаратного біт-потокового обчислювача добування кореня отримується аналітично з використанням методу формування приростів апроксимуючих висхідних ступінчастих функцій. Математична модель апаратного біт-потокового обчислювача дробово-раціональних функцій отримується алгоритмічним шляхом неперервного паралельного обчислення значень двох раціональних функцій і формуванням вихідного біт-потоку обчислювача в моменти рівності їх значень. Запропоновані математичні моделі апаратних біт-потокових обчислювачів забезпечують абсолютну похибку відтворення функцій 0,5 одиниці молодшого біту аргументу.
Keywords: функціональне перетворення; бітові потоки даних; обчислення біт-потокових даних; апроксимація