Оцінка поточного стану та перспектив розвитку глобалізаційних процесів в Україні - Петрова, Р. В.; Шейко, І. А. (Ужгородський національний університет, 2018)
В роботі розглянуті науково-методичні підходи до оцінки рівня глобалізації. Наведені основні підходи до визначення терміну «глобалізація», а також методи оцінки її рівня на основі рейтингів. Описаний склад показників індексу глобалізації KOF, проаналізована зміна позиції України у цьому рейтингу. Систематизовані основні загрози та можливості подальшого розвитку глобалізаційних процесів в Україні. The paper considers scientific and methodological approaches to assessing the level of globalization. The main approaches to the definition of the term "globalization" were described, as well as methods for assessing its level based on ratings. The composition of the indexes of the globalization index KOF was described, the position of Ukraine in this rating was analyzed. The main threats and opportunities of the further development of globalization processes in Ukraine were systematized.
Assessment of the Current State and Prospects for Development of Globalization Processes in Ukraine. Серія «Міжнародні економічні відносини та світове господарство»
Keywords: глобалізація; globalization; економічна глобалізація; соціальна глобалізація; індекс глобалізації KOF; economic globalization; social globalization; KOF globalization index; migration; international trade