Циркулярна економіка як основа стратегічного планування та антикризового управління підприємством - Тохтамиш, Н. І.; Безлепкін, А. О.; Толмачов, Д. А.; Турчин, О. А. (ХНУРЕ, 2024)
В умовах сучасного економічного середовища циркулярна економіка стає не лише інноваційною концепцією, але й важливим підґрунтям для стратегічного планування та антикризового управління підприємством. Основна ідея авторів полягає у створенні системи виробництва і споживання, яка мінімізує витрати ресурсів та обсяг відходів, що особливо актуально під час кризи. Застосування принципів циркулярної економіки дозволяє підприємствам уникати ризиків, пов'язаних із ресурсною нестабільністю, знижувати витрати, оптимізувати процеси і забезпечувати довгострокову стійкість.
Keywords: економіка замкненого циклу; життєвий цикл; ресурсоефективність; криза розвитку; реструктуризація